onsdag 2 april 2014

Potatis- och linsbiffar 8 pp / portion

Idag gjorde jag något nytt (och gott) till lunch. Receptet har jag hittat på nätet och bara justerat lite, så jag kan inte ta åt mig äran för det! 

150 g potatis
3 msk röda linser
0.5 tsk sambal garlic
0.5 msk ströbröd
1 bit gul lök (riven) 
1 tsk olja
Salt & peppar

Sås

1 dl mild lättyoghurt
Valfria kryddor (jag hade salladskrydda, basilika & vitlök, men det tar man vad man gillar bara) 
Salt & peppar

• Skala och koka potatisen i ca 10 min. Häll i linserna (sköljda) och koka i ytterligare 10 min. 
• Häll av kokvattnet (så gott det går) och tillsätt sedan sambal, lök och ströbröd. 
• Forma (jag klickade bara ut) till biffar och stek dem på medelvärme. 

I orginalreceptet står det att de ska serveras med bulgur. Jag tycker inte att det behövs, utan att såsen och en sallad till räcker utmärkt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar